Weten

In het onderdeel ‘Weten’ krijgt de patiënt door middel van een score inzicht in zijn of haar welzijn op de verschillende onderwerpen het Oncokompas 2.0. De score van de patiënt wordt weergegeven als welzijnsscore door middel van de stoplichtkleuren groen, oranje en rood.  

‘Groen’ betekent lage welzijnsrisico’s. Een ‘oranje’ score betekent een verhoogd welzijnsrisico en een ‘rode’ score betekent zeer verhoogde welzijnsrisico’s.

Vervolgens kan de patiënt meer lezen over zijn/haar klachten op een specifiek onderwerp. Ook wordt de patiënt geïnformeerd over de mogelijke samenhang tussen verschillende klachten, zoals bijvoorbeeld tussen slaapproblemen en depressieve klachten.

De patiënt krijgt vervolgens per onderwerp een persoonlijk gezondheidsadvies. Het Oncokompas2.0 biedt de patiënt hiermee handvatten om zelf aan de slag te gaan om zijn of haar welzijn te verbeteren.

Het Oncokompas 2.0 biedt de patiënt tips en daarnaast is het ook mogelijk op een brochure te downloaden. Dit betreft bestaande brochures.