Hoe groot is de belasting voor mij als huisarts?
Als u deelneemt aan de studie en uw patiënt loot voor controle en nazorg bij de huisarts, dan betekent dit dat er gedurende 5 jaar periodieke onderzoeken moeten worden verricht bij uw patiënt.
​
Als uw patiënt een T1N0 tumor heeft, adviseert de landelijke richtlijn in het eerste jaar elke 6 maanden een spreekuurcontrole. Vanaf het eerste jaar wordt een jaarlijkse spreekuurcontrole geadviseerd. Er worden geen aanvullende onderzoeken geadviseerd bij deze groep patiënten.
​
Indien uw patiënt een tumor heeft met een hogere stadiering, maar zonder afstandsmetastasen (T1N1-2M0; T2-4N0-2M0), zal de belasting bestaan uit het periodiek aanvragen van onderzoeken (CEA bepaling en echo abdomen) zoals u dat gewend bent en het bespreken van de uitslagen op het spreekuur. In de eerste 3 jaar na de behandeling is dit 2-4 keer per jaar een CEA bepaling en 2 keer per jaar een echo abdomen. In jaar 3 wordt 1 echo per jaar geadviseerd. Vervolgens adviseert de landelijke richtlijn om in jaar 4 en 5 jaarlijks controle te verrichten. Een uitgebreid controleschema vindt u onder ‘Survival Care Plan’.
​
U krijgt geen actieve rol toebedeeld als uw patiënt het Oncokompas 2.0 mag gebruiken. Het kan echter wel voorkomen dat u wordt geconfronteerd met vragen die de patiënt naar aanleiding van het Oncokompas 2.0 gebruik stelt (klik hier voor meer informatie).