top of page

WETEN

In stap 2 berekent het Oncokompas 2.0 de scores op de verschillende domeinen van de kwaliteit van leven en bespreek de samenhang tussen deze gebieden. De uitslagen van de patiënt worden weergegeven als welzijnsscore op de verschillende domeinen door middel van de stoplichtkleuren groen, oranje en rood.

‘Groen’ betekent, het gaat goed.  Een ‘oranje’ score houdt in dat het verstandig is om aandacht te besteden aan het betreffende probleemgebied.  Bij een ‘rode’ score adviseert het Oncokompas2.0 de patiënt om in actie te komen.

Vervolgens kan de patiënt meer lezen over zijn/haar klachten. Het Oncokompas 2.0 geeft op basis van de uitslagen van de patiënt concrete adviezen. Deze adviezen zijn erop gericht om de kwaliteit van leven te behouden of te verbeteren.

Het Oncokompas 2.0  bepaalt of de patiënt in aanmerking komt voor een zelfhulpprogramma of dat professionele zorg geïndiceerd is. De patiënt bepaalt zelf in hoeverre hij/zij actie wil ondernemen op de probleemgebieden.

Het Oncokompas 2.0  biedt betrouwbare informatie die afgestemd is op de persoonlijke situatie van de patiënt en verschaft de patiënt online toegang tot informatiefolders en zelfhulpcursussen. Klik hier voor een voorbeeld van het onderdeel 'weten'.

Als alle vragen zijn beantwoord, start het onderdeel 'doen'.

Weten: Tekst
bottom of page